Dle obsahu zbytkového cukru
13. 11. 2012
U vín:
- suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr
- polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr
- polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr
- sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr
U sektů:
- "brut nature" "přírodně tvrdé": méně než 3 g cukru / litr (cukr nebyl dodán)
- "extra brut" "zvláště tvrdé": 0–8 g cukru / litr
- "brut" "tvrdé": obsah cukru nižší než 15 g cukru / litr
- "extra sec" ("extra dry") "zvláště suché": 12–20 g cukru / litr
- "sec" "suché": 17–35 g cukru / litr
- "demi-sec" "polosuché": od 33–50 g cukru / litr
- "doux" "sladké": více než 50 g cukru / litr
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář